tiistai 24. tammikuuta 2017

Thaimaa

  Thaimaa 
Kuvahaun tulos haulle thaimaan rahayksikköKuvahaun tulos haulle thaimaa lippu         

  • Pääkaupunki: Bangkok                                                                                   
  • Kieli: Thai kieli 
  • ValuuttaBaht 
  • Asukasluku: noin 67,01 miljoonaa 
  • Kuningas: Maha Vajiralongkorn 
                                              

      
                                         Uskonto 

Suunileen 95% thaimaalaisista on Theravada budhalaisia, joka thaimaan virallinen uskonto.Maassa on kuitenkin uskonvapaus, jota suojelee perustuslaki. Buddhalaisuus, joka perustuu myös valaistuneeksi kutsutun Buddhan (Siddhartha Gautama) opetuksiin, on erittäin myötätuntoinen ja suvaitseva uskonto, jonka tarkoituksena on lievittää kärsimystä.Thaimaalaiset ovat eritäin kunnioittavia eri uskontoja kohtaa ja avoimi keskustelemaan omista budhalaisista arvoistaan vieraiden kanssa
                                          Tavat  
Thainyrkkeily on Thaimaassa kansallisurheilu taito joka oli välttämätön taistelussa selviytymisessä ja nykyään se on yksi suosituimmista taisteluharrastuksista maailmalla. Ulkomaalaisten osallistuminen thainyrkkeily otteluihin Bangkokissa tamaaseudulla ei enää ole harvinaista. 
                                                     Kultuurit 
Thaimaa on paljon muutakin kuin turistikohde.Se on monipuolinen ja kehittyvä yhteiskunta, joka samalla rakentuu vuosituhansia pitkille perinteille. 
Kuvahaun tulos haulle thaimaalainen kulttuuriThaimaan pääuskonto on buddhalaisuus, jonka vaikutus näkyy kaikkialla. Ei vain upeina temppeleinä, vaan myös ihmisten arjessa ja arvoissa. Joka kodissa on joko Buddhan patsas tai pieni pyhäkkö. Vastaavasti myös yrityksien toimitiloissa on lähes poikkeuksetta pieni Buddhalle pyhitetty alue. Ihmiset kunnioittavat uskontoaan ja uskonnollisuutta; esimerkiksi buddhalaisille munkeille on tapana tarjota ilmaiseksi ruokaa, sekä he voivat matkustaa ilmaiseksi. 
Thaimaalaiset kunnioittavat syvästi kuningastaan ja kuningashuonettaan. Kuninkaan kuva löytyy lähes joka kodista ja toimistosta. 
                                                         
                                                           Nähtävyydet 
                                           BANGKOK- Demokratian muistomerkki 
Kuvahaun tulos haulle thaimaan demokratian muistomerkkiDemokratian muistomerkki sijaitsee Thaimaan pääkaupungissa, Bangkokissa. Se rakennettiin vuonna 1932 , ja sen suunnittelivat Mew Aphaiwong ja Khuang Aphaiwong. Veistoksen veisti italialainen kuvanveistäjä Corrado Feroci. Monumentti edustaa art deco- tyyliä. Veistoksen "siivet" ovat 24 m korkeat. Monumentin ympärillä oli alun perin 75 pientä tykkiä, mutta ne on myöhemmin viety pois. 
                     
                                       https://fi.wikipedia.org/wiki/Demokratian_muistomerkki  

                                            NAKHON RATCHASIMA-Khao Yai 
Kuvahaun tulos haulle khao yaiKhao Yai on kansallispuisto Thaimaassa. Pääosin se sijoittuu Nakhon Ratchasiman provinssiin, mutta osia siitä sijoittuu Nakhon NayokinPrachinburin ja Saraburin provinsseissa. Se on perustettu 8. syyskuuta 1962 ja se on Thaimaan ensimmäisen kansallispuisto, kooltaan se on kolmanneksi suurin 2172 neliömetrin koollaan. Puisto lisättiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 2005. Yhtenäinen suojeltu alue jatkuu siitä Kambodzan puolelle Dong Phayayenin kansallispuistoon. 
                                   https://fi.wikipedia.org/wiki/Khao_Yain_kansallispuisto 
                                       BANGKOK- Suuri palatsi    
Suuri palatsi Bangkokissa on vanha muurien ympäröimä kuninkaallinen palatsialue, joka sijaitsee Rattanakosinin saarella vanhassa kaupungissa. Palatsialueella sijaitsevat Thaimaan arvostetuimmat uskonnolliset ja hallinnolliset rakennukset, joista tärkein on Wat Phra Kaeo (Smaragdibuddhan temppeli). Alue on noin neliökilometrin suuruinen ja sisältää yli sata rakennusta. Rakennusten seinät on päällystetty kullalla, mosaiikeilla ja kaiverruksilla.
Kuvahaun tulos haulle bangkok suuripalatsiAiemmin palatsialueella asui kuninkaan ja hänen hovinsa lisäksi myös maan hallituksen päättävä elin. Palatsialueella sijaitsi myös rahapaja. Temppelien ja hovin asumusten rakentaminen aloitettiin vuonna 1782 kuningas Rama I:n hallituskaudella. Myöhemmin paikkaa laajensivat muut Chakri-dynastian kuninkaat.
  

                                     https://fi.wikipedia.org/wiki/Suuri_palatsi_(Bangkok)                        
                                                  Ruoka   
Kuvahaun tulos haulle thaimaa ruokaThaimaassa ruoka on omanlaista, koska Thaimaa ei ole ollut minkään maan alaisena. Thairuoka on saanut vaikutteitKiinasta ja Intiasta, joten Thaimaassa on ruuan perustana riisi, erilaiset nuudelit ja vermissellit. Thairuoka on terveellistä sekä tyydyttää samanaikaisesti sekä esteettisiä sekä kulinaarisia aistejamme. 
                               
                                     RUOANVALMISTUS                         
Thairuoka tehdään yleensä liedellä, kaasuliekillä tai hiilloksella wokissa, pannulla tai höyrykeittimessä. Eteenkin maaseudulla keittiö oavonainen kuisti, jossa on maapohja. Ruoka valmistetaan yleensä paistamalltai höyryttämällä. Uuni ei kuulu thaimaalaisen keittiön varustukseen.                                                                            
Kuvahaun tulos haulle thaimaa ruoka
Ruoan valmistus pohjaa huolellisiin esivalmisteluihin. Samaan ruokaan yhdistetään usein  sekä lihaa että kalaa ja vihanneksia. Mausteiset ainekset jauhetaan tahnaksi tai maustesekoitukseksja pääruoka-aineet pilkotaan lusikalla syötävään, nopeasti kypsyvään kokoon. Nopea kypsyttäminen varmistaa ruuan raikkauden jrapsakkuuden. 
Lihat, eri vihannekset ja maustetahnat lisätään pannulle kypsymisjärjestyksessä. Vihannesten ei anneta olla koskaan pannulla niin kauan, että niistä tulee pehmeitä. Vihannekset lisätään myös kypsymisjärjestyksessä.
               
                                                                            Maisemakuvia


Kuvahaun tulos haulle thaimaan nähtävyydet                                                     



                                                               Thaimaan kaupunki


Lähteethttp://www.thaifakta.com/  
http://www.muutathaimaahan.fi/thaimaan-kulttuuri/ 
http://www.finefoods.fi/ruokakulttuurit/thaimaa/   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti